Skoro 20 godina, Sweet home bira isključivo najkvalitetnije voće za svoje zamrznute proizvode. Duboko zamrzavanje voća se odvija u statičnim tunelima kapaciteta 40t/24h. Nakon dubokog zamrzavanja, voće se stabilizuje u komorama kapaciteta 1,100t odakle ide na dalju inspekciju i preradu. Kvalitet prerade i bezbednost voća je jedan od najvažnijih elemenata u našem poslovanju, tako da isključivo u našem pogonu koji je IFS sertifikovan, pakujemo proizvode namenjene za ljudsku upotrebu. Zahvaljujući dobroj saradnji sa hladnjačama u okruženju, u mogućnosti smo da eksterno prerađujemo duboko zamrznute proizvode i aseptičke piree koji su namenjeni za dalju industrijsku proizvodnju
KUPINA
Zbog sličnosti sa malinom u načinu gajenja i branja, kupina je uz malinu najrasprostranjenije voće u našem kraju. Zbog svojih bioloških karakteristika i osetljivosti na hladno vreme, gaji se u nižim predelima, ali neretko ima zasada i na 800m do 900m nadomorske visine. Kupina dostiže fazu zrelosti krajem jula, početkom avgusta. Berba kupina traje od 45-60 dana u zavisnosti od vremenskih uslova. U našem kraju se uglavnom gaji kupina američkog porekla “Thornfree” koja je sitnija u odnosu na “Čačansku bestrnu”, koja se gaji u zapadnoj Srbiji. Pored toga što je sitnija, prilikom zamrzavanja zadržava crnu boju, dok “Čačanska bestrna” u kontaktu sa hladnim vazduhom dobija rubin boju. Mi smo se opredelili za duboko zamrzavanje “Thornfree” kupine, dok “Čačansku bestrnu” koristimo za neke proizvode nižeg kvaliteta.
Naši proizvodi od kupine
